Piatok, 26. apríl 2024
Polojasno  12 °C
Mimoriadne správy

Severná Kórea vraj podnikla pre vakcínu proti koronavírusu hackerský útok na spoločnosť Pfizer

 Webnoviny  16. február 2021  267  
Severná Kórea vraj podnikla pre vakcínu proti koronavírusu hackerský útok na spoločnosť Pfizer

16.2.2021 (Webnoviny.sk) - Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) sa údajne pokúsila ukradnúť technológiu výroby vakcín proti koronavírusu od americkej farmaceutickej spoločnosti Pfizer. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na juhokórejské spravodajské služby.

Zatiaľ nie je známe, či sa počas prípadného hackerského útoku podarilo odcudziť dôležité údaje. Spoločnosť Pfizer sa dosiaľ k týmto správam nevyjadrila.

Niektoré útoky boli úspešné


Ešte v novembri technologický gigant Microsoft uviedol, že najmenej deväť zdravotníckych organizácií vrátane Pfizeru sa stalo terčom štátom podporovaných skupín v KĽDR a Rusku.

Aj keď mnoho hackerských pokusov zlyhalo, Microsoft upozornil, že niektoré boli úspešné.

Severná Kórea nemá nakazených


Severokórejčania v doterajšom priebehu pandémie koronavírusu ešte nepotvrdili žiadny prípad ochorenia COVID-19.

Napriek tomu má KĽDR v najbližších týždňoch dostať dva milióny dávok vakcíny vyvinutej firmou AstraZeneca a Oxfordskou univerzitou.

Viac k témam: hackeri, kybernetický útok
Zdroj: Webnoviny.sk - Severná Kórea vraj podnikla pre vakcínu proti koronavírusu hackerský útok na spoločnosť Pfizer © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.