Piatok, 17. máj 2024
Oblačno  8,5 °C
Mimoriadne správy

SaS: Hlas podobný Holjenčíkovi radil firmám, ako zvýšiť ceny

 Webnoviny   8. február 2017  198  
SaS: Hlas podobný Holjenčíkovi radil firmám, ako zvýšiť ceny

SaS podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Jozef Holjenčík bol prezidentovi Andrejovi Kiskovi vysvetliť dôvody svojej abdikácie.

BRATISLAVA 8. februára (WebNoviny.sk) - Strana SaS podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Liberáli sú presvedčení, že "hlas podobný" hlasu bývalého predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jozefa Holjenčíka radil spoločnostiam podnikajúcim v sieťových odvetviach, ako môžu zvýšiť ceny energií.

"Rovnako navádzal dodávateľov vodárenských spoločností k podvodnému konaniu a machináciám pri cenotvorbe a nepriamo podmieňoval možnosť zvýšenia distribučných poplatkov znaleckým posudzovaním jemu blízkymi osobami," uviedol tímlíder SaS pre energetiku Karol Galek.

Odporúčame:

Predseda ÚRSO Holjenčík skončí vo funkcii v stredu

Holjenčík zarobil na regulačnom úrade milióny eur, tvrdí SaS

Holjenčík sa vzdal funkcie. Oznámil to premiérovi Ficovi


Podľa strany SaS vzniklo podozrenie, že mohlo dôjsť k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa v zmysle Trestného zákona. "Žiadame, aby vyšetrovateľ príslušného riaditeľstva Policajného zboru začal v tejto veci konať a celú vec prešetril," konštatoval Galek.

V stredu prijal bývalého šéfa regulačného úradu Jozefa Holjenčíka prezident SR Andrej Kiska. Stretnutie sa uskutočnilo na jeho vlastnú žiadosť. "Prezident si vypočul dôvody abdikácie a vyjadril sklamanie nad vzniknutou situáciou," informovala kancelária prezidenta SR.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.