Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ryanair ruší stovky letov, v čase vrcholiacej dovolenkovej sezóny neodletia desaťtisíce ľudí

 Webnoviny  10. august 2018  273  
Ryanair ruší stovky letov, v čase vrcholiacej dovolenkovej sezóny neodletia desaťtisíce ľudí

BRATISLAVA 10. augusta (WebNoviny.sk) - Írsky prepravca Ryanair pre štrajky vo viacerých európskych krajinách v piatok ruší 400 z celkovo 2 400 plánovaných letov.

Séria 24-hodinových štrajkov v Nemecku, Švédsku, Írsku, Belgicku a Holandsku zasiahne v čase vrcholiacej letnej dovolenkovej sezóny zhruba 50 tis. cestujúcich. V dlhodobom spore medzi firmou a odbormi ide o zatiaľ najrozsiahlejšiu štrajkovú akciu, uviedol portál bbc.com.

Odporúčame:
Pre štrajk pilotov spoločnosti Ryanair zrušili aj let z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave

V júli musel Ryanair pre štrajky palubného personálu v Belgicku, Portugalsku a Španielsku zrušiť asi 300 letov.

Aktuálne štrajky si vynútili zrušenie 250 letov v Nemecku, 104 v Belgicku a ďalších 42 vo Švédsku a Írsku. V Holandsku štrajk zasiahol 22 letov po tom, čo Ryanair neuspel so snahou zablokovať ho súdnou cestou. Spoločnosť však informovala, že všetky lety z a do tejto krajiny v piatok zabezpečí podľa plánu.

Odbory od Ryanairu žiadajú, aby sa pracovné zmluvy pilotov a iných zamestnancov riadili podmienkami domovských krajín a nie írskou legislatívou. Ryanair označuje štrajky za „poľutovaniahodné a neopodstatnené“, pričom tvrdí, že svojim pilotom platí viac ako iné nízkonákladové aerolinky.

Viac k témam: letecká doprava, Ryanair, štrajk pilotov
Zdroj: Webnoviny.sk - Ryanair ruší stovky letov, v čase vrcholiacej dovolenkovej sezóny neodletia desaťtisíce ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.