Piatok, 29. marec 2024
Slnečno  9,6 °C
Mimoriadne správy

Foto: V Bratislave začnú stavať nemocnicu novej generácie Svet zdravia

 Webnoviny  10. august 2018  307  
Foto: V Bratislave začnú stavať nemocnicu novej generácie Svet zdravia

BRATISLAVA 10. augusta (WebNoviny.sk) - Plánovaná koncová nemocnica novej generácie Svet zdravia Bratislava získala právoplatné stavebné povolenie na konci júla 2018.

Informoval o tom hovorca siete Svet zdravia Tomáš Kráľ. Ako ďalej uviedol, stavebné práce začnú už v najbližších týždňoch. "Všetky prípravné činnosti idú podľa schváleného plánu. Nová nemocnica by mala privítať prvých pacientov v roku 2021," dodal Kráľ.

Odporúčame:
Všeobecná zdravotná poisťovňa odoslala už viac ako polovicu ročných zúčtovaní

Nemocnica novej generácie v Bratislave je najväčšou súkromnou investíciou v slovenskom zdravotníctve. Celková investovaná suma má dosiahnuť 200 miliónov eur. Pri počte 400 lôžok má poskytovať kombináciu zdravotnej starostlivosti koncovej a všeobecnej nemocnice.

V rámci koncovej zdravotnej starostlivosti bude nemocnica zahŕňať 14 operačných sál, urgentný príjem novej generácie, 36 jednolôžkových izieb intenzívnej starostlivosti, pôrodnicu, komplexné centrum zamerané na liečbu mozgových príhod, traumacentrum schopné zvládnuť aj náročné operácie poranení chrbtice, panvy a mozgu, či transplantačné centrum zamerané na príbuzenské transplantácie.

V novej nemocnici v zóne Bory nájde prácu približne 1 200 zamestnancov. Z toho bude približne 230 lekárskych a 700 ošetrovateľských miest.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Nemocnica novej generácie, ktorú v Bratislave postaví Penta

Viac k témam: Svet zdravia
Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: V Bratislave začnú stavať nemocnicu novej generácie Svet zdravia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.