Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

Rusko musí zaplatiť najväčšej ukrajinskej banke viac ako miliardu dolárov, rozhodol arbitrážny súd

 Webnoviny  26. november 2018  283  
Rusko musí zaplatiť najväčšej ukrajinskej banke viac ako miliardu dolárov, rozhodol arbitrážny súd

KYJEV 26. novembra (WebNoviny.sk) - Ukrajinská banka Oščadbank, ktorá je najväčším štátnym peňažným ústavom v krajine, uviedla, že podľa rozhodnutia arbitrážneho súdu v Paríži jej Rusko musí zaplatiť 1,3 mld. USD ako odškodné za majetok zhabaný po anexii Krymu.

Tlačová služba spoločnosti Oščadbank v pondelok konštatovala, že súd rozhodol v prospech banky a peňažný ústav teraz prijme "všetky možné opatrenia", aby od Ruska peniaze dostal. Mohlo by k tomu patriť aj zhabanie ruského majetku vo svete, poznamenala banka.

Predstaviteľ Oščadbank Andrij Pyšnoho vyzval iné ukrajinské spoločnosti, aby sa usilovali o zahraničnú arbitráž s cieľom "obnoviť spravodlivosť" v otázke zhabaného majetku na Kryme. Rusko ihneď na rozhodnutie arbitrážneho súdu v Paríži nereagovalo.

Viac k témam: arbitrážny súd, odškodné, Rusko
Zdroj: Webnoviny.sk - Rusko musí zaplatiť najväčšej ukrajinskej banke viac ako miliardu dolárov, rozhodol arbitrážny súd © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.