Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Ruská invázia na Ukrajinu spôsobí obrovské hospodárske škody, slovenskí exportéri odsúdili kroky Kremľa

 Webnoviny  24. február 2022  163  
Ruská invázia na Ukrajinu spôsobí obrovské hospodárske škody, slovenskí exportéri odsúdili kroky Kremľa

24.2.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenskí exportéri odsudzujú vojenskú inváziu na Ukrajinu a vyzývajú na zastavenie vojenských operácií a deeskaláciu konfliktu prostredníctvom diplomacie.

Ohrozené investície na Ukrajine


Rada slovenských exportérov zároveň v zverejnenom stanovisku žiada kompetentné orgány o proaktívny postoj vo vzťahu k ochrane občanov Slovenskej republiky, ako aj slovenských investícií, majetku a hospodárskych záujmov na Ukrajine. Zdôrazňuje, že ozbrojený vojenský konflikt spôsobuje stratu na životoch a obrovské hospodárske škody.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt


Rada má medzi svojimi členami aj subjekty, ktoré sú zahraničnými investormi na Ukrajine, alebo prichádzajú do živého obchodného styku s ukrajinským biznisom.

Zatvorená fabrika


Napríklad spoločnosť Chemosvit Fibrochem vlastní výrobu v ukrajinskom meste Lutsk a zamestnáva tam desiatky ľudí.

„Dnes sme museli fabriku zatvoriť a poslať ľudí domov, nakoľko je situácia nepredvídateľná. Radi by sme vedeli, ako máme postupovať pri ochrane svojich zamestnancov a investície,“ uviedla CEO spoločnosti Alena Balogová.

Rada slovenských exportérov je podnikateľské združenie s ambíciou podporovať slovenský zahraničný obchod a presadzovať podnikateľské záujmy slovenských exportérov. V súčasnosti má vyše 100 partnerov a členov zo všetkých segmentov, ktorí exportujú produkty a služby do celého sveta.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Zahraničné investície
Zdroj: Webnoviny.sk - Ruská invázia na Ukrajinu spôsobí obrovské hospodárske škody, slovenskí exportéri odsúdili kroky Kremľa © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.