Nedeľa, 29. september 2024
Prevažne slnečno  10 °C
Mimoriadne správy

Richter navrhne na rokovaní vlády vyššiu minimálnu mzdu, podľa Fica plnia Dzurindove sľuby

 Webnoviny   9. október 2018  374  
Richter navrhne na rokovaní vlády vyššiu minimálnu mzdu, podľa Fica plnia Dzurindove sľuby

BRATISLAVA 9. október (WebNoviny.sk) - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter na stredajšie rokovanie vlády predloží návrh na zvýšenie hrubej minimálnej mzdy zo súčasných 480 eur na 520 eur. Informovala strana Smer-SD na utorkovej tlačovej besede.

Šéf Smeru Robert Fico upozornil na to, že od roku 2006 sa minimálna mzda na Slovensku zdvojnásobila. "Plníme Dzurindove sľuby v oblasti minimálnej mzdy," zdôraznil.

Zvýšenie minimálnej mzdy sa podľa Fica týka asi 151 tisíc ľudí. Ako uviedol, ministra práce a sociálnych vecí Jána Richtera bude "povzbudzovať", aby sa minimálna mzda v roku 2020 zvýšila na 550 až 560 eur.

Minister práce a sociálnych vecí Ján Richter upozornil na to, že zvyšovaním minimálnej mzdy sa tlačí aj na rast priemernej mzdy na Slovensku.

Viac k témam: Ján Richter, minimálna mzda, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, práce
Zdroj: Webnoviny.sk - Richter navrhne na rokovaní vlády vyššiu minimálnu mzdu, podľa Fica plnia Dzurindove sľuby © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.