Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

Protimonopolný úrad vyšetruje možné machinácie pri verejnom obstarávaní, podnikateľom hrozí mastná pokuta

 Webnoviny   7. október 2022  158  
Protimonopolný úrad vyšetruje možné machinácie pri verejnom obstarávaní, podnikateľom hrozí mastná pokuta

7.10.2022 (Webnoviny.sk) - Protimonopolný úrad SR (PMÚ) vykonal neohlásenú inšpekciu v priestoroch podnikateľa pôsobiaceho v IT sektore. A to na základe dôvodného podozrenia, že podnikatelia pôsobiaci v oblasti vývoja softvéru mohli uzavrieť dohodu obmedzujúcu súťaž v súvislosti s účasťou a predkladaním ponúk vo verejných obstarávaniach na migráciu informačných systémov. PMÚ o tom informoval v piatok v tlačovej správe.

„Keďže by mohlo ísť o horizontálnu dohodu medzi priamymi konkurentmi, ktorá patrí medzi najzávažnejšie porušenia súťažných pravidiel a považuje sa za ťažký kartel, v prípade preukázania takejto dohody hrozí podnikateľom pokuta až do výšky 10 % z obratu za predchádzajúce uzavreté účtovné obdobie,“ uviedla hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská.

Skutočnosť, že úrad uskutočnil inšpekciu neznamená, že dotknuté subjekty porušili súťažné pravidlá, ani neprejudikuje závery prešetrovania. V tejto fáze úrad neposkytuje bližšie informácie o prešetrovaní.

Viac k témam: Kartelová dohoda, Machinácie, Verejné obstarávanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Protimonopolný úrad vyšetruje možné machinácie pri verejnom obstarávaní, podnikateľom hrozí mastná pokuta © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.