Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Priemyselná produkcia eurozóny medziročne vzrástla, Slovensko len tesne zaostalo za Maďarskom

 Webnoviny  14. júl 2021  172  
Priemyselná produkcia eurozóny medziročne vzrástla, Slovensko len tesne zaostalo za Maďarskom

14.7.2021 (Webnoviny.sk) - Priemyselná produkcia eurozóny v máji oproti rovnakému mesiacu minulého roka posilnila o 20,5 percenta a v rámci celej Európskej únie sa zväčšila o 21,2 percenta. Na Slovensku bol v máji medziročný rast priemyselnej výroby v rámci EÚ druhý najsilnejší, a to na úrovni 36,8 percenta.

Výraznejšie medziročne priemysel posilnil iba v Maďarsku (40,3 percenta). Za Slovenskom nasledovalo Poľsko s rastom priemyslu o 30,2 percenta. Informoval o tom v stredu štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Medzimesačne májová priemyselná výroba v eurozóne klesla o jedno percento a v rámci celej Európskej únie sa zmenšila o 0,9 percenta. Slovenský priemysel oproti aprílu oslabil o 2,4 percenta. Najväčší medzimesačný pokles nastal v Rumunsku (-8,5 percenta), Grécku (-4,7 percenta) a v Írsku (-4,6 percenta). Najsilnejší medzimesačný rast dosiahla priemyselná produkcia v Litve (7,7 percenta), v Maďarsku (3,4 percenta) a vo Fínsku (2,2 percenta).

Viac k témam: priemyselná produkcia
Zdroj: Webnoviny.sk - Priemyselná produkcia eurozóny medziročne vzrástla, Slovensko len tesne zaostalo za Maďarskom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.