Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Poslanci novelou zákona odstránili nespravodlivosť pri poskytovaní príspevkov na kompenzáciu ŤZP

 Webnoviny  28. september 2021  210  
Poslanci novelou zákona odstránili nespravodlivosť pri poskytovaní príspevkov na kompenzáciu ŤZP

28.9.2021 (Webnoviny.sk) - Parlament v utorok schválil poslaneckú novelu zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia (ŤZP).

Novela zákona odstraňuje nespravodlivosť pri poskytovaní peňažných príspevkov na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia.

Ide o prípad, ak fyzická osoba s ŤZP vlastní okrem majetku, ktorý sa nepovažuje za majetok (napríklad nehnuteľnosť, v ktorej býva), aj ďalší majetok, s ktorým nemôže samostatne nakladať.

Takáto situácia nastáva, keď osoba vlastní nehnuteľný majetok ako súčasť nerozdeleného bezpodielového vlastníctva manželov po rozvode manželov, súd však ešte o návrhu nerozhodol.

„V týchto prípadoch je namieste, aby štát pri poskytovaní peňažných príspevkov na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia túto situáciu zohľadnil,“ uviedli koaliční poslanci.

Viac k témam: kompenzácie, ťažko zdravotne postihnutý
Zdroj: Webnoviny.sk - Poslanci novelou zákona odstránili nespravodlivosť pri poskytovaní príspevkov na kompenzáciu ŤZP © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.