Utorok, 7. máj 2024
Oblačno  14 °C
Mimoriadne správy

Porastú ceny za prepravu balíkov cez DHL Parcel Service, dôvodom sú zvýšené náklady spoločnosti

 Webnoviny  30. október 2018  326  
Porastú ceny za prepravu balíkov cez DHL Parcel Service, dôvodom sú zvýšené náklady spoločnosti

BRATISLAVA 30. októbra (WebNoviny.sk) - Spoločnosť DHL Parcel Europe, ktorá pôsobí aj na Slovensku, s účinnosťou od 1. januára 2019 zvyšuje ceny za prepravu balíkov v dvanástich krajinách.

Zdôvodnila to výrazným zvýšením dopravných a personálnych nákladov v celej Európe spôsobených vysokým dopytom po logistike a nedostatkom zdrojov a kapacít na trhoch práce. Spoločnosť v tlačovej správe neuviedla, o koľko v priemere sa ceny zvýšia.

Investujú aj do IT riešení


Firma zároveň rozširuje svoju európsku balíkovú sieť, napríklad ohlásenými investíciami do svojej infraštruktúry. "Naďalej budeme pokračovať v skvalitňovaní našej siete, aby sme zabezpečili našim zákazníkom úspech v ich podnikaní," povedal generálny riaditeľ DHL Parcel Europe Achim Dünnwald.

"Z tohto dôvodu intenzívne investujeme do rozširovania európskej balíkovej siete, ako napríklad do výstavby nových centrálnych prekladísk a diep v Rakúsku, vo Švajčiarsku, v Poľsku, Holandsku a na Slovensku," uviedol Dünnwald. V celej Európe podľa neho tiež plánujú výrazne rozšíriť sieť svojich partnerských prevádzok DHL Service Point, pričom pokračujú v investovaní do zákazníckych IT riešení.

Narastajúci trh e-commerce podľa spoločnosti vytvára pre on-line obchodníkov v Európe výborné príležitosti, čoho následkom je neustále zvyšovanie objemov balíkov.

Rozširujú sieť v Európe


"Spokojnosť zákazníkov s dodaním balíkov sa stáva kľúčovým faktorom udržateľného úspechu v elektronickom obchode," povedal výkonný riaditeľ DHL Parcel Slovensko, spol. s r. o., Andrej Hozlár.

"Preto pokračujeme v rozširovaní našej siete v Európe, z ktorej budú priamo profitovať naši zákazníci. Aby sme mohli poskytnúť uspokojivé služby všetkým stranám (on-line obchodníkom i príjemcom), bude veľmi dôležitá vzájomná výmena informácií o očakávaných objemoch zásielok, najmä s našimi hlavnými zákazníkmi," dodal Hozlár.

Spoločnosť DHL Parcel Europe pôsobí v dvanástich krajinách cez svoje vlastné firmy. Harmonizovaná služba DHL Parcel funguje od roku 2014 a v súčasnosti pokrýva 27 krajín, ktoré sú súčasťou siete spoločnosti.

Spoločnosť DHL Parcel Slovensko, spol. s r. o., so sídlom v Bratislave vznikla v októbri 2014, najprv krátko pôsobila pod menom DHL Services Slovakia, s. r. o., a od novembra toho istého roku má súčasný názov. Zabezpečuje vnútroštátnu a medzinárodnú balíkovú prepravu, na slovenskom trhu podľa svojho portálu pôsobí od februára 2015.

Viac k témam: ceny, DHL Parcel Europe
Zdroj: Webnoviny.sk - Porastú ceny za prepravu balíkov cez DHL Parcel Service, dôvodom sú zvýšené náklady spoločnosti © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.