Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Poľsko navštívilo vlani takmer 20 miliónov zahraničných turistov, dve tretiny tvorili Nemci

 Webnoviny  19. august 2019  248  
Poľsko navštívilo vlani takmer 20 miliónov zahraničných turistov, dve tretiny tvorili Nemci

19.8.2019 (Webnoviny.sk) - Počet zahraničných turistov v Poľsku podľa údajov ministerstva turizmu vlani medziročne vzrástol o 7,5 percenta na takmer 20 miliónov.

Zahraniční turisti v krajine v minulom roku minuli 35 mld. zlotých (PLN), čo bol oproti predchádzajúcemu roku rast o takmer 10 percent.

Informoval o tom portál polskieradio.pl. Dodal, že sektor turizmu sa na hrubom domácom produkte krajiny podieľa takmer 6 percentami.

Najväčšou skupinou zahraničných turistov v Poľsku sú návštevníci z Nemecka. Z celkového počtu návštevníkov zo susedných krajín Poľska tvoria nemeckí turisti dve tretiny.

Tri štvrtiny zahraničných turistov v Poľsku pochádza zo štátov Európskej únie, uviedlo poľské ministerstvo turizmu. Poznamenalo však, že počet návštevníkov zo vzdialenejších krajín, napríklad z Izraela a Číny, rýchlo rastie.

Viac k témam: turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Poľsko navštívilo vlani takmer 20 miliónov zahraničných turistov, dve tretiny tvorili Nemci © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.