Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Podvody s cennými papiermi majú dohru, šéf firmy Tesla musí odísť z postu predsedu predstavenstva

 Webnoviny  30. september 2018  352  
Podvody s cennými papiermi majú dohru, šéf firmy Tesla musí odísť z postu predsedu predstavenstva

SAN FRANCISCO 30. septembra (WebNoviny.sk) - Výrobca elektromobilov Tesla a jeho generálny riaditeľ Elon Musk súhlasili so zaplatením pokuty celkovo 40 mil. USD s cieľom urovnať súdny spor s americkou Komisiou pre cenné papiere a burzy (SEC) pre obvinenie, že Musk oklamal investorov.

Dôvodom obvinenia bola Muskova správa na Twitteri zo 7. augusta. Musk v nej naznačoval, že zabezpečil financie na odkúpenie akcií Tesly pri cene 420 USD za kus a na zmenu firmy na súkromne vlastnenú spoločnosť. SEC však tvrdí, že Musk nebol blízko zabezpečenia 25 až 50 mld. USD potrebných na odkúpenie akcií.

Odporúčame:
Šéf firmy Tesla čelí obvineniu z podvodov pri obchodovaní s cennými papiermi

Urovnanie obvinenia zo strany SEC umožňuje Muskovi zostať vo funkcii generálneho riaditeľa, ale aspoň na tri roky sa musí vzdať postu predsedu predstavenstva. Dohodu oznámili v sobotu, čiže len dva dni po tom, ako SEC začala konať. Musk a firma Tesla musia zaplatiť zhodne po 20 mil. USD v záujme urovnania, ktoré dosiahli bez priznania alebo popretia obvinení zo strany SEC.

(1 EUR = 1,1576 USD)

Viac k témam: cenné papiere, elektromobil, Elon Musk, Tesla
Zdroj: Webnoviny.sk - Podvody s cennými papiermi majú dohru, šéf firmy Tesla musí odísť z postu predsedu predstavenstva © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.