Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  11,6 °C
Mimoriadne správy

Podnikatelia sa dočkajú pomoci, ministerstvo hospodárstva začne s vyplácaním dotácií na nájomné

 Webnoviny  17. december 2021  197  
Podnikatelia sa dočkajú pomoci, ministerstvo hospodárstva začne s vyplácaním dotácií na nájomné

17.12.2021 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo hospodárstva SR začne v najbližších dňoch podnikateľom opäť poskytovať dotácie na nájomné. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa rezortu Katarína Matejková. Schému potrebnú na spustenie pomoci už totiž schválila aj Európska komisia. „O presnom termíne spustenia možnosti podávať žiadosti o dotácie budeme informovať," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Podľa posledných údajov vyplatil štát v rámci dotácií na nájomné takmer 134 miliónov eur. Podniky mohli o pomoc žiadať v dvoch vlnách. Nárok na dotáciu na nájomné mali počas druhej vlny pandémie nielen podnikatelia, ktorí mali z dôvodu štátom prijatých opatrení zatvorené, ale aj tí, ktorí mali obmedzené prevádzky.

Podobne ako pri prvej vlne, aj tentoraz boli oprávnenými žiadateľmi nájomcovia, ktorí o peniaze žiadali prostredníctvom prenajímateľa.

Viac k témam: Dotácie na nájomné, Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk - Podnikatelia sa dočkajú pomoci, ministerstvo hospodárstva začne s vyplácaním dotácií na nájomné © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.