Pondelok, 2. september 2024
Malá oblačnosť  24,8 °C
Mimoriadne správy

Počet firemných bankrotov v Európskej únii stúpol, najväčší nárast zaznamenalo stavebníctvo

 Webnoviny  16. august 2024  85  
Počet firemných bankrotov v Európskej únii stúpol, najväčší nárast zaznamenalo stavebníctvo

16.8.2024 (SITA.sk) - Počet vyhlásených bankrotov v rámci firiem v Európskej únii (EÚ) sa v druhom kvartáli tohto roka v porovnaní s prvým štvrťrokom zvýšil o 3,1 percenta. Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Zatiaľ čo celkový počet vyhlásených bankrotov sa zvýšil, v jednotlivých sektoroch ekonomiky boli rozličné trendy.

Počet vyhlásených bankrotov počas apríla až júna sa oproti predchádzajúcemu štvrťroku znížil v štyroch odvetviach, a to v informačných a komunikačných službách (-4,8 %), v doprave (-1,6 %), v ubytovacích a stravovacích službách (-1,1 %) a vo vzdelávaní a sociálnych službách (-1%).

Najviac počet bankrotov stúpol v odvetví stavebníctva (3,8 %), vo finančných službách (2,6 %), v obchode (2,4 %) a v priemysle (1,6 %).

Zdroj: SITA.sk - Počet firemných bankrotov v Európskej únii stúpol, najväčší nárast zaznamenalo stavebníctvo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.