Štvrtok, 28. marec 2024
Zamračené  11,4 °C
Mimoriadne správy

Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku počas koronakrízy klesol len mierne

 Webnoviny  22. máj 2020  394  
Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku počas koronakrízy klesol len mierne

22.5.2020 (Webnoviny.sk) - Pandémia koronavírusu v apríli počet cudzincov pracujúcich na Slovensku znížila len mierne. Ku koncu minulého mesiaca u nás pracovalo 76,2-tisíca cudzincov, čo bolo o 1,7-tisíca menej ako v marci. Medziročne pritom na Slovensku minulý mesiac pracovalo o 4,3-tisíca cudzincov viac. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú naďalej Ukrajinci. V apríli ich na slovenskom trhu práce ubudlo 617, čím sa celkový počet Ukrajincov pracujúcich u nás znížil na 22,4-tisíca.

Viac o téme: Koronavírus


Počet Srbov pracujúcich na Slovensku v minulom mesiaci klesol o 396 osôb na 12,9-tisíca. Spomedzi občanov z krajín Európskej únie bolo na Slovensku najviac Rumunov, ktorých u nás pracovalo 8-tisíc, nasledovali Česi so 5,9-tisíca pracovníkmi a na treťom mieste boli Maďari, ktorých za prácou na Slovensko prišlo 5,2-tisíca.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Vyše štvrtina cudzincov na Slovensku pracovala ku koncu apríla tohto roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 21-tisíc cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 8,3-tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal 3,6-tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len jedenásť cudzích štátnych príslušníkov pracovalo na konci apríla v okrese Medzilaborce.

Viac k témam: cudzinci, Ekonomické dopady koronavírusu, koronakríza, Ústredie práce sociálnych vecí a rodiny
Zdroj: Webnoviny.sk - Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku počas koronakrízy klesol len mierne © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.