Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

PMÚ schválil výlučnú kontrolu podnikateľa Jakubca nad spoločnosťou I.D.C. Holding

 Webnoviny  14. júl 2021  202  
PMÚ schválil výlučnú kontrolu podnikateľa Jakubca nad spoločnosťou I.D.C. Holding

14.7.2021 (Webnoviny.sk) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil koncentráciu spočívajúcu v získaní výlučnej kontroly podnikateľa Pavla Jakubca nad spoločnosťou I.D.C. Holding. Spomínaný podnikateľ a firma Kassay Invest pred koncentráciou spoločne kontrolovali I.D.C. Holding.

Na základe prevodu akcií spoločnosti I.D.C. Holding z doterajšieho akcionára Kassay Invest na spoločnosť Merge Plan dochádza k zmene spoločnej kontroly na výlučnú kontrolu. Informovala o tom hovorkyňa PMÚ SR Adriana Oľšavská.

Podľa úradu predmetnou koncentráciou nedochádza k zmene štruktúry trhov v oblasti výroby a predaja cukroviniek a trvanlivého pečiva na území Slovenskej republiky.

Po vyhodnotení získaných podkladov a informácií dospel úrad k záveru, že posudzovaná koncentrácia je v súlade so zákonom o ochrane hospodárskej súťaže, keďže značne nenaruší účinnú súťaž na trhu, najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 12. júla 2021.

Viac k témam: výlučná kontrola, získanie kontroly
Zdroj: Webnoviny.sk - PMÚ schválil výlučnú kontrolu podnikateľa Jakubca nad spoločnosťou I.D.C. Holding © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.