Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Plynovod Nord Stream 2 je hybridná zbraň voči NATO a Európskej únii, obul sa do Ruska Marawiecki

 Webnoviny  28. máj 2018  300  
Plynovod Nord Stream 2 je hybridná zbraň voči NATO a Európskej únii, obul sa do Ruska Marawiecki

VARŠAVA 28. mája (WebNoviny.sk) - Plánovaný ruský plynovod Nord Stream 2 je podľa poľského premiéra Mateusza Morawieckeho "novou hybridnou zbraňou" a Moskva ju podľa neho chce použiť na podkopanie NATO a Európskej únie.

V prejave na zasadaní Parlamentného zhromaždenia NATO vo Varšave poľský premiér v pondelok plynovod Nord Stream 2 označil za "otrávenú pilulku pre európsku bezpečnosť".

Odporúčame:
Rusko neplánuje zastaviť dodávky plynu cez Ukrajinu ani po vybudovaní plynovodu Nord Stream 2

Plánovaný plynovod cez Baltské more by zdvojnásobil objem zemného plynu prepravovaného priamo do Nemecka z nových ložísk na Sibíri, ale obišiel by Poľsko a Ukrajinu. Spoločne s Poľskom projekt Nord Stream 2 odmietajú USA a niektorí členovia Európskej únie.

Ruský prezident Vladimir Putin naznačuje, že nesúhlas USA s týmto plynovodom pramení z túžby prezidenta Donalda Trumpa podporiť export amerického skvapalneného zemného plynu.

Viac k témam: Donald Trump, Európska únia, Mateusz Morawiecki, NATO, plynovod Nord Stream II., Rusko, USA, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk - Plynovod Nord Stream 2 je hybridná zbraň voči NATO a Európskej únii, obul sa do Ruska Marawiecki © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.