Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  14,6 °C
Mimoriadne správy

Britskí farmári a potravinári chcú záruku, že budú môcť zamestnancov z EÚ prijímať aj po brexite

 Webnoviny  28. máj 2018  275  
Britskí farmári a potravinári chcú záruku, že budú môcť zamestnancov z EÚ prijímať aj po brexite

LONDÝN 28. mája (WebNoviny.sk) - Britskí potravinári a farmári žiadajú od vlády ubezpečenie, že aj po brexite budú môcť prijímať dostatok zamestnancov z Európskej únie. Túto požiadavku predložili ako súčasť vyhlásenia, ktoré vypracovalo vyše sto organizácií z potravinárskeho a poľnohospodárskeho odvetvia.

Vyhlásenie vyzýva vládu, aby ako prioritu predložila svoje plány v oblasti imigrácie. Vyhlásenie poslala premiérke Therese Mayovej šéfka britskej Národnej únie farmárov Minette Battersová. Informoval o tom portál bbc.com.

Odporúčame:
Bola to chyba, prepáčte, povedal šéf Facebooku Mark Zuckerberg v súvislosti so zneužitím údajov

Vyhlásenie konštatuje, že "významný počet" občanov krajín Európskej únie, ktorých britský agropotravinársky sektor zamestnáva, znamená, že je nevyhnutné, aby vláda "zaručila pokračujúcu, primeranú ponuku trvalej a sezónnej pracovnej sily" predtým, ako Veľká Británia v marci 2019 vystúpi z EÚ, ako aj po vystúpení z bloku.

Hovorca britskej vlády v reakcii na vyhlásenie uviedol: "Dali sme jasne najavo, že do decembra 2020 môže sektor poľnohospodárstva a spracovania potravín prijímať zamestnancov z EÚ bez obmedzení a tí, ktorí prídu pracovať, budú môcť aj potom vo Veľkej Británii zostať."

Viac k témam: brexit, Európska únia, farmári, poľnohospodárstvo, potravinársky priemysel, Theresa Mayová, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk - Britskí farmári a potravinári chcú záruku, že budú môcť zamestnancov z EÚ prijímať aj po brexite © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.