Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Nové vedenie letiska Viedeň plánuje rozšíriť počet liniek, aerolinka Ryanair zvažuje spoluprácu

 Webnoviny  12. marec 2018  275  
Nové vedenie letiska Viedeň plánuje rozšíriť počet liniek, aerolinka Ryanair zvažuje spoluprácu

BRATISLAVA 12. marca (WebNoviny.sk) - Írsky nízkonákladový prepravca Ryanair zvažuje možnosť, že počas najbližších 12 až 18 mesiacov začne lietať z letiska Viedeň. Naznačil to šéf spoločnosti Michael O'Leary. Podnetom majú byť plány nového vedenia letiska Viedeň v oblasti rozširovania leteckých liniek a zvyšovania počtov cestujúcich.

„Letisko Viedeň má nový manažment, ktorý podniká určité veľmi progresívne kroky smerom k definitívnemu zavedeniu nových liniek a podnetom na rast dopravy a to je veľmi zaujímavé,“ povedal O'Leary na stretnutí asociácie európskych leteckých prepravcov Airlines for Europe v Bruseli. Informáciu priniesol v piatok portál ch-aviation.com, ktorý citoval agentúru Reuters.

Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a na letisku v Bratislave zriadil v marci 2015 svoju základňu. Podľa portálu ch-aviation.com je Ryanair zároveň výrazne najväčším prevádzkovateľom dopravy na bratislavskom letisku s podielom 70,9 % jeho týždennej kapacity.

Odporúčame:
Ryanair zavedie novú linku z Bratislavy do holandského Eindhovenu

Letisko Viedeň má rozhodujúci vplyv v spoločnosti KSC Holding, a. s., ktorá je väčšinovým, 66-percentným vlastníkom košického letiska. Spoločnosť Letisko Košice - Airport Košice, a. s. vznikla v máji 2004, eviduje základné imanie 31,14 mil. eur. Štát vlastní v košickom letisku cez ministerstvo dopravy a výstavby 34 % akcií.

Viac k témam: Letisko Viedeň-Schwechat, Ryanair
Zdroj: Webnoviny.sk - Nové vedenie letiska Viedeň plánuje rozšíriť počet liniek, aerolinka Ryanair zvažuje spoluprácu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.