Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Nemecký softvérový gigant SAP zaplatí pokutu za milióny dolárov, porušil sankcie voči Iránu

 Webnoviny  30. apríl 2021  271  
Nemecký softvérový gigant SAP zaplatí pokutu za milióny dolárov, porušil sankcie voči Iránu

30.4.2021 (Webnoviny.sk) - Americká prokuratúra oznámila, že nemecký softvérový gigant SAP zaplatí pokutu v sume viac ako osem miliónov dolárov po tom, ako priznal, že nelegálne exportoval svoje produkty do Iránu. USA uviedli, že firme by hrozili tvrdšie pokuty a trestné stíhanie, ak by dobrovoľne nepriznala svoje aktivity, ktoré porušovali americké sankcie voči Iránu.

Firma v rámci dohody s americkými ministerstvami spravodlivosti, obchodu a financií súhlasila s pokutou a so zmenami svojej obchodnej praxe. „Akceptujeme úplnú zodpovednosť za správanie v minulosti a posilnili sme svoju vnútornú kontrolu, aby sme zabezpečili dodržiavanie platnej legislatívy," uviedla spoločnosť SAP.

Firma SAP niekoľko rokov nedostatočne používala filtre geolokácie, aby identifikovala a blokovala tisícky prípadov sťahovania svojho softvéru v Iráne a jeho aktualizácie. To umožňovalo mnohým iránskym spoločnostiam, pravdepodobne aj takým, ktoré kontroluje vláda, využívať softvér nemeckej firmy.

Viac k témam: pokuta, sankcie proti Iránu
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemecký softvérový gigant SAP zaplatí pokutu za milióny dolárov, porušil sankcie voči Iránu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.