Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Nedostatok komponentov zasiahol žilinskú Kiu najvýraznejšie, spoločnosť ruší nočné zmeny

 Webnoviny  23. október 2020  288  
Nedostatok komponentov zasiahol žilinskú Kiu najvýraznejšie, spoločnosť ruší nočné zmeny

23.10.2020 (Webnoviny.sk) - Kia Motors Slovakia ruší do stredy budúceho týždňa nočné zmeny. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca automobilky Ján Žgravčák. V piatok 23. októbra a budúci týždeň od pondelka do stredy tak fabrika bude fungovať iba v dvojzmennej prevádzke.

Dôvodom sú chýbajúce diely od zahraničného dodávateľa. Fabrika už prerušila výrobu vo štvrtok doobeda a opätovne ju obnovila v piatok o 6:00. Ostatné automobilky na Slovensku zatiaľ problémy s nedostatkom komponentov nehlásia.

Kia Motors Slovakia je jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Vybudovaný bol v rokoch 2004 až 2006. Výroba automobilov, ako aj motorov bola spustená v decembri 2006.

V súčasnosti Kia na Slovensku zamestnáva viac ako 3 600 ľudí a vyrába modely Kia Ceed v štyroch karosárskych úpravách - päťdverový Ceed, Sportswagon, ProCeed, Kia XCeed a športovo-úžitkový Kia Sportage. Spoločnosť Kia Motors Slovakia patrí medzi najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, priemyselná výroba
Zdroj: Webnoviny.sk - Nedostatok komponentov zasiahol žilinskú Kiu najvýraznejšie, spoločnosť ruší nočné zmeny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.