Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Nárast čínskej ekonomiky ovplyvnil ceny ropy Brent aj ľahkej americkej ropy

 Webnoviny  17. apríl 2019  306  
Nárast čínskej ekonomiky ovplyvnil ceny ropy Brent aj ľahkej americkej ropy

NEW YORK 17. apríla (WebNoviny.sk) - Ceny ropy v utorok stúpli. Ľahká americká ropa si pripísala jedno percento a uzavrela na úrovni 64,05 USD za barel.

Počas elektronického obchodovania na newyorskej komoditnej burze v stredu ráno si prilepšila o ďalších 40 centov na 64,45 USD za barel, keďže Čína oznámila, že jej ekonomika v prvom kvartáli medziročne vzrástla o 6,4 percenta. Toto posilnenie je v súlade s oficiálnym cieľom Pekingu dosahovať rast ekonomiky na úrovni 6 až 6,5 percenta.

Severomorská ropa Brent, ktorej cena sa považuje za medzinárodnú referenčnú cenu, v utorok zdražela o 0,8 percenta na 71,72 USD za barel. V stredu ráno ropa Brent stúpla o 22 centov na 71,94 USD za barel.

(1 EUR = 1,1305 USD)

Viac k témam: ceny ropy, Svetové komoditné trhy
Zdroj: Webnoviny.sk - Nárast čínskej ekonomiky ovplyvnil ceny ropy Brent aj ľahkej americkej ropy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.