Štvrtok, 2. máj 2024
Polojasno  17,4 °C
Mimoriadne správy

Na Slovensku narástol počet poberateľov sociálnych dávok, dôvodom je prílev cudzincov

 Webnoviny  26. jún 2022  147  
Na Slovensku narástol počet poberateľov sociálnych dávok, dôvodom je prílev cudzincov

26.6.2022 (Webnoviny.sk) - Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi na Slovensku vzrástol aj v máji tohto roka. Sociálne dávky v piatom mesiaci tohto roka dostalo 81,4-tisíca osôb. Oproti koncu apríla išlo o nárast o 4,9-tisíca ľudí.

Narástol počet cudzincov


Dôvodom je nárast počtu cudzincov, ktorí na Slovensku dostávajú dávky v hmotnej núdzi a príspevky k nim. Kým v apríli išlo o 17-tisíc cudzincov, v máji tento počet stúpol na 22,1-tisíca. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na dávky v hmotnej núdzi bolo v máji tohto roka po zohľadnení ostatných členov rodiny celkovo odkázaných 174,1-tisíca osôb, čo je 3,20 percenta z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Oproti aprílu ide o nárast o 9,2-tisíca ľudí, resp. o 0,17 percentuálneho bodu.

Tisícky sociálne odkázaných osôb  


Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica. Okres Revúca vykázal 5,2-tisíca ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 13,70 percenta z celkového počtu obyvateľov tohto okresu.

V okrese Rimavská Sobota bolo 9-tisíc poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 11,17 percenta z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Gelnica bolo v máji 9,93 percenta ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 3,1-tisíca sociálne odkázaným osobám.

Viac k témam: Sociálne dávky
Zdroj: Webnoviny.sk - Na Slovensku narástol počet poberateľov sociálnych dávok, dôvodom je prílev cudzincov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.