Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Ministerstvo chce zlepšiť zásobovanie pitnou vodou, na projekt vyčlenilo desiatky miliónov eur

 Webnoviny  20. december 2018  286  
Ministerstvo chce zlepšiť zásobovanie pitnou vodou, na projekt vyčlenilo desiatky miliónov eur

BRATISLAVA 20. decembra (WebNoviny.sk) – Záujemcovia môžu už od piatka žiadať o nenávratný finančný príspevok na modernizáciu úpravní povrchových vôd. Cieľom je zlepšenie zásobovania obyvateľstva zdravotne bezpečnou pitnou vodou.

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) vyčlenilo na tento účel asi 30 miliónov eur. Z toho 25 miliónov sa bude v rámci operačného programu Kvalita životného prostredia hradiť z Kohézneho fondu, zvyšok pôjde zo štátneho rozpočtu.

O finančný príspevok môžu žiadať obce, združenia obcí, vlastníci verejných vodovodov a kanalizácií a právnické osoby, ktoré podnikajú v oblasti verejných vodovodov.

Finančné zdroje môžu použiť na modernizáciu úpravní, ktoré upravujú vodu z veľkokapacitných zdrojov povrchových vôd a pitnou vodou zásobujú viac než 30 000 obyvateľov. Úplné znenie výzvy na predkladanie žiadostí je dostupné na webovom sídle www.op-kzp.sk.

Viac k témam: Ministerstvo životného prostredia SR, pitná voda, povrchová voda, príspevok
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo chce zlepšiť zásobovanie pitnou vodou, na projekt vyčlenilo desiatky miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.