Piatok, 3. máj 2024
Polojasno  12,5 °C
Mimoriadne správy

Medzinárodný menový fond očakáva zrýchlenie rastu gréckej ekonomiky, zlepšiť sa má aj zamestnanosť

 Webnoviny  25. január 2019  310  
Medzinárodný menový fond očakáva zrýchlenie rastu gréckej ekonomiky, zlepšiť sa má aj zamestnanosť

ATÉNY 25. januára (WebNoviny.sk) - Perspektíva rastu gréckej ekonomiky a zamestnanosti je podľa Medzinárodného menového fondu (MMF) optimistická, ale grécku vládu zároveň vyzval, aby naďalej realizovala reformy.

Ekonomika krajiny by podľa fondu mala v tomto roku posilniť o 2,4 percenta, čiže tempo jej rastu by sa malo zrýchliť z minuloročnej úrovne 2,1 percenta.

Schopnosť Grécka splácať úvery svojim veriteľom zo strednodobého hľadiska zostáva "silná", tvrdí fond v správe, ktorú zverejnil po päťdňových rokovaniach v Aténach.

Dodáva však, že krajina je naďalej zraniteľná vzhľadom na potenciálne spomalenie globálnej ekonomiky a musí pokračovať v reformách, osobitne v záujme toho, aby zvýšila pružnosť trhu práce.

Viac k témam: ekonomický rast, MMF Medzinárodný menový fond, rast ekonomiky, zamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk - Medzinárodný menový fond očakáva zrýchlenie rastu gréckej ekonomiky, zlepšiť sa má aj zamestnanosť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.