Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Majiteľom nehnuteľností zostávajú na podanie daňového priznania za roky 2016 až 2020 už len posledné dni

 Webnoviny  24. február 2022  162  
Majiteľom nehnuteľností zostávajú na podanie daňového priznania za roky 2016 až 2020 už len posledné dni

24.2.2022 (Webnoviny.sk) - Fyzické osoby, ktoré nemajú oprávnenie na podnikanie, majú posledné dni na to, aby podali riadne alebo dodatočné daňové priznanie za roky 2016 až 2020 k dani z príjmov z predaja či prevodu vlastníctva nehnuteľností.

Finančná správa upustí od uloženia sankcie za oneskorené zaplatenie dane alebo podanie daňového priznania, ak tak daňovníci urobia do 28. februára tohto roka. V tlačovej správe to uviedla hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Daňovníkom posielali upozorňujúce listy


Finančnej správe sa podľa jej hovorkyne podarilo priniesť do štátneho rozpočtu 2,5 milióna eur, keď ešte v minulom roku v rámci listovej kampane rozposlala 13-tisíc daňovníkom upozorňujúce listy, aby podali daňové priznanie k príjmu z predaja nehnuteľností a daň zaplatili.

Z toho približne 1,8 milióna eur sa podarilo získať od daňovníkov, ktorí po doručení listu dodatočne podali daňové priznanie. Zvyšných 700-tisíc eur finančná správa evidovala od tých, ktorí už vďaka listovej akcii mali vedomie o tejto povinnosti a podali daňové priznanie za rok 2020.

Na úrokoch sa im odpustia tisíce eur


„Zostať malo približne 9-tisíc daňovníkov, ktorí príjem nepriznali. Ak tak urobia do konca februára tohto roka, na úrokoch sa im odpustí spolu približne 500-tisíc eur," dodala Rybanská.

Daňové priznanie môžu daňovníci podať osobne na príslušnom daňovom úrade, poštou na ľubovoľnej pobočke alebo elektronicky, ak majú vytvorený autorizovaný prístup na portál finančnej správy. E-formulár je zverejnený na portáli finančnej správy.

Viac k témam: Daňové priznanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Majiteľom nehnuteľností zostávajú na podanie daňového priznania za roky 2016 až 2020 už len posledné dni © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.