Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Letisko Bratislava čaká od júna do októbra takmer dvetisíc dovolenkových letov

 Webnoviny   3. jún 2017  129  
Letisko Bratislava čaká od júna do októbra takmer dvetisíc dovolenkových letov

BRATISLAVA 3. júna (WebNoviny.sk) - Takmer dvetisíc dovolenkových charterových letov sa uskutoční na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave v najvyťaženejšom letnom dovolenkovom období, ktoré sa naplno začína práve v júni a trvá do októbra.

Najviac letov do Antalye a späť


Najviac, zatiaľ 473 letov, je naplánovaných do tureckej Antalye a z nej. Najsilnejším mesiacom bude už tradične júl, počas ktorého využijú dovolenkári 594 odletov do dovolenkových letovísk a príletov z nich.

Odporúčame:
Počet zahraničných turistov na Slovensku rekordne stúpol, Slovákov to ťahá najmä do Bulharska

"Dovolenková sezóna sa na bratislavskom letisku začala rozbiehať už v apríli s prvými odletmi do Salalahu v Ománe. V máji k nim pribudli aj charterové lety do Antalye, Hurghady a Tel Avivu. Začínajúcu sa dovolenkovú sezónu už bude na letisku naplno cítiť v júni, počas ktorého sa uskutoční 311 odletov a príletov do a z destinácií v Turecku, Egypte, Tunisku, Bulharsku, Grécku, v Izraeli, na Malte či v Čiernej Hore," informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

V júli sa uskutoční takmer šesťsto charterových letov pre klientov cestovných kancelárií a v auguste 584. Spolu 401 letov ešte dovolenkári stihnú aj v septembri.

"V októbri bude ešte stále možné absolvovať leteckú dovolenku do egyptských letovísk Sharm El Sheikh, Hurghada, Djerba či iných, keďže v pláne je aj v tomto období 48 odletov a príletov," dodala Ševčíková. Počet letov sa pritom na základe dopytu klientov cestovných kancelárií môže ešte meniť.

Stúpol počet letov na Kapverdské ostrovy


Návrat záujmu o dovolenky s odletom z Bratislavy zaznamenáva Turecko a jeho Antalya, kam je naplánovaných o 40 % viac letov, ako sa uskutočnilo vlani. Nasleduje za ním egyptská Hurghada, do ktorej a z ktorej je naplánovaných 160 letov.

Dovolenkármi obľúbené Bulharsko bude tiež patriť medzi päť najčastejších dovolenkových destinácií z Bratislavy, kam bude smerovať počas sezóny 131 odletov a príletov do Burgasu a 48 letov do a z Varny. Dvojnásobne zároveň stúpol počet letov na exotické Kapverdské ostrovy s 39 odletmi a tiež príletmi. Viac letov ako vlani pribudlo zároveň aj do Tuniska.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy a výstavby SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.



Viac k témam: Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk - Letisko Bratislava čaká od júna do októbra takmer dvetisíc dovolenkových letov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.