Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Koronavírus poškodil aj spoločnosť Coca-Cola, o prácu prídu tisíce ľudí

 Webnoviny  18. december 2020  197  
Koronavírus poškodil aj spoločnosť Coca-Cola, o prácu prídu tisíce ľudí

18.12.2020 (Webnoviny.sk) - Americký výrobca nealkoholických nápojov Coca-Cola Co. oznámil, že prepúšťa 2 200 zamestnancov, čiže 17 percent svojej globálnej pracovnej sily. Je to súčasť rozsiahlejšieho reštrukturalizačného programu, ktorého cieľom je zmenšiť počet podnikateľských jednotiek a značiek. V závere roku 2019 Coca-Cola celosvetovo zamestnávala 86 200 ľudí.

Podnikanie spoločnosti poškodzuje pandémia koronavírusu, keďže predaj na takých miestach, ako sú štadióny a kiná, klesol pre lockdowny. Tržby Coca-Coly počas júla až septembra oslabili o 9 percent na 8,7 miliardy dolárov. Tento pokles donútil firmu zrýchliť jej reštrukturalizačný program, na ktorom už pracovala.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu



Coca-Cola redukuje počet svojich značiek o polovicu na 200. Firma uviedla, že programy odstupného ju budú stáť 350 až 550 miliónov dolárov. Dobrovoľné odchody za odstupné Coca-Cola začala zamestnancom ponúkať už v auguste. Nezverejnila však, koľko pracovníkov tieto ponuky prijalo.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Koronavírus poškodil aj spoločnosť Coca-Cola, o prácu prídu tisíce ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.