Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Kľúčový zákon o brexite narazil v hornej komore na prekážku, lordi chcú zostať v colnej únii EÚ

 Webnoviny  18. apríl 2018  200  
Kľúčový zákon o brexite narazil v hornej komore na prekážku, lordi chcú zostať v colnej únii EÚ

LONDÝN 18. apríla (WebNoviny.sk) - Kľúčový zákon o brexite narazil v hornej komore britského parlamentu na tvrdú prekážku.

Lordi sa v pomere hlasov 348:225 vyslovili za pokračovanie členstva v colnej únii Európskej únie. John Kerr, ktorý zmenu v zákone navrhol, uviedol, že jej cieľom je "obmedziť škody" po odchode Británie z jej najväčšieho trhu.

Odporúčame:
Vyjednávači Európskej únie a Británie pre brexit sa dohodli na prechodnom období

Pre konzervatívnu vládu to predstavuje významnú porážku. Vláda totiž presadzuje, aby krajina po svojom odchode z európskeho bloku opustila colnú úniu aj jednotný trh.

Zatiaľ však nie je isté, či sa zmena stane súčasťou zákona o brexite. Dolná komora sa ju totiž ešte môže pokúsiť zrušiť.

Viac k témam: brexit, Európska únia, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk - Kľúčový zákon o brexite narazil v hornej komore na prekážku, lordi chcú zostať v colnej únii EÚ © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.