Nedeľa, 1. september 2024
Malá oblačnosť  20,4 °C
Mimoriadne správy

Kamenický chce šetriť, no Dankovo vydrankané ministerstvo sa podľa progresívcov ďalej nafukuje (video)

 Webnoviny  22. júl 2024  151  
Kamenický chce šetriť, no Dankovo vydrankané ministerstvo sa podľa progresívcov ďalej nafukuje (video)

22.7.2024 (SITA.sk) - Slová ministra financií Ladislava Kamenického o konsolidácii nemožno brať vážne, keďže jeho koaličný partner Andrej Danko prichádza s ďalšími drahými požiadavkami pre svoje ministerstvo cestovného ruchu a športu.

V medzirezortnom pripomienkovom konaní sa objavili štyri návrhy za viac ako 70 miliónov eur, uviedol poslanec Progresívneho Slovenska (PS) Štefan Kišš.

Je priam absurdné, že minister financií opakuje, v akom katastrofálnom stave je štátny rozpočet a vyzýva na konsolidáciu verejných financií. No na druhej strane si Andrej Danko chce na sekeru zobrať ďalších 70 miliónov eur,” poznamenal Kišš.

Problém je v netransparentnosti


Okrem navýšenia peňazí do fondov vidí poslanec PS Dávid Dej problém v ich netransparentnosti. Výročné správy budú povinné až pri čerpaní viac ako 800-tisíc eur z verejných zdrojov. Napríklad pri športe sa to dotkne len najväčších zväzov.

Toto opatrenie vytvára podmienky pre skryté financovanie a zneužívanie verejných prostriedkov,” povedal Dej.

Financovanie športu


Ak návrhy prejdú, traja z piatich členov rady Fondu na podporu športu budú nominantmi ministra, čo umožní SNS získať politickú kontrolu nad týmito financiami.

Financovanie športu musí byť adresné a transparentné, aby sa predišlo prípadom, ako je stavba športového ihriska za 57-tisíc eur v obci Babinec s 59 obyvateľmi,” uzavrel Dej.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Viac k témam: konsolidácia verejných financií, Minister financií SR
Zdroj: SITA.sk - Kamenický chce šetriť, no Dankovo vydrankané ministerstvo sa podľa progresívcov ďalej nafukuje (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.