Piatok, 19. apríl 2024
Slabý dážď  4,9 °C
Mimoriadne správy

Jaguar Land Rover v Nitre sa dohodol s modernými odbormi na kolektívnej zmluve

 Webnoviny   9. október 2019  495  
Jaguar Land Rover v Nitre sa dohodol s modernými odbormi na kolektívnej zmluve

9.10.2019 (Webnoviny.sk) - Štrajková pohotovosť v najmladšej slovenskej automobilke Jaguar Land Rover Slovakia je nateraz zažehnaná. Moderné odbory AIOS Jaguar Land Rover Slovensko sa totiž s vedením spoločnosti dohodli na kolektívnej zmluve.

„Po období intenzívnych rokovaní sme v stredu kolektívne vyjednávanie úspešne ukončili a vzájomne sme dospeli k dohode. O výsledkoch rokovaní a dohodnutých oblastiach budeme informovať na budúci týždeň,“ uviedla automobilka.

Kolektívne vyjednávanie v automobilke v Nitre odštartovalo 5. septembra. Moderné odbory v ňom žiadali transformovanie mzdového systému do tried a dosiahnutie zvýšenia mzdy o 15 % vrátane zmeny pravidiel výrobného bonusu.

Zároveň chceli zabojovať aj o mzdové zvýhodnenia nad rámec zákona, za prácu nadčas, za prácu v rizikách a prácu cez víkendy a sviatky.

Jaguar Land Rover otvoril svoj závod v Nitre v októbri 2018. Investícia dosiahla 1,4 mld. eur. V roku 2018 predal Jaguar Land Rover v 128 krajinách sveta takmer 600 tis. vozidiel. Výrobu sústreďuje v Spojenom kráľovstve a v ďalších závodoch v Číne, Brazílii, Indii, Rakúsku a na Slovensku.

Viac k témam: kolektívna zmluva, Moderné odbory Jaguar Land Rover Slovensko, štrajková pohotovosť
Zdroj: Webnoviny.sk - Jaguar Land Rover v Nitre sa dohodol s modernými odbormi na kolektívnej zmluve © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.