Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Hodnota kryptomeny bitcoin sa dostala na najvyššiu úroveň od novembra minulého roka

 Webnoviny   2. apríl 2019  270  
Hodnota kryptomeny bitcoin sa dostala na najvyššiu úroveň od novembra minulého roka

BRATISLAVA 2. apríla (WebNoviny.sk) - Digitálna mena bitcoin v utorok náhle posilnila. Rast nastal po mesiacoch relatívne nízkej volatility hodnoty tejto virtuálnej meny.

Cena najväčšej svetovej kryptomeny podľa údajov internetového portálu CoinDesk stúpla o 14 percent na vyše 4 700 USD za kus, čiže sa dostala na najvyššiu úroveň od 21. novembra minulého roka. Na luxemburskej burze Bitstamp bitcoin na chvíľu dosiahol hodnotu 5 tis. USD. Informuje o tom cnbc.com.

"Bitcoin sa zbavuje časti negatívneho hodnotenia, ktoré nazbieral v roku 2018," povedal pre americkú televíznu stanicu CNBC Charles Hayter, generálny riaditeľ firmy CryptoCompare porovnávajúcej digitálne meny.

(1 EUR = 1,1236 USD)

Viac k témam: bitcoin, kryptomeny
Zdroj: Webnoviny.sk - Hodnota kryptomeny bitcoin sa dostala na najvyššiu úroveň od novembra minulého roka © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.