Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Grécka vláda tvrdí, že rozpočtové ciele splní aj bez znižovania dôchodkov

 Webnoviny   2. október 2018  343  
Grécka vláda tvrdí, že rozpočtové ciele splní aj bez znižovania dôchodkov

ATÉNY 2. októbra (WebNoviny.sk) – Grécka vláda žiada inšpektorov dozerajúcich na záväzky krajiny, ktoré prijala v čase núdzovej pomoci, aby netrvali na znížení gréckych dôchodkov v budúcom roku.

Atény tvrdia, že krajina smeruje k prekonaniu cieľov v oblasti rozpočtu aj bez redukcie penzií. V návrhu rozpočtu pre rok 2019, ktorý predložila parlamentu, grécka vláda tvrdí, že ekonomika krajiny v roku 2019 posilní o 2,5 percenta, pričom verejný dlh a nezamestnanosť sa znížia.

[xml_related id="1288648" style="media" /]

Návrh rozpočtu konštatuje, že o otázke zníženia dôchodkov sa rozhodne v neskoršej časti tohto roka. Grécko oficiálne prestalo prijímať zahraničnú núdzovú pomoc v auguste, ale zostáva pod dohľadom veriteľov. Partneri Grécka v rámci eurozóny, ktorí mu požičali miliardy eur, trvajú na reformách v krajine.

Viac k témam: eurozóna, rozpočet, verejný dlh, zníženie dôchodkov
Zdroj: Webnoviny.sk - Grécka vláda tvrdí, že rozpočtové ciele splní aj bez znižovania dôchodkov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.