Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Google zaplatí pokutu 1,5 miliardy eur, je už treťou od Európskej komisie

 Webnoviny  20. marec 2019  280  
Google zaplatí pokutu 1,5 miliardy eur, je už treťou od Európskej komisie

BRUSEL 20. marca (WebNoviny.sk) - Európska únia uložila americkej technologickej spoločnosti Google pokutu 1,49 mld. eur pre zneužitie jej dominantného postavenia na trhu online reklamy.

O výsledku dlhodobého prešetrovania podnikania Googlu v reklame prostredníctvom platformy AdSense informovala v stredu v Bruseli eurokomisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová.

Ide už o tretí prípad uloženia pokuty spoločnosti Google zo strany Európskej komisie (EK) pre porušenie hospodárskej súťaže. Vlani EK firmu postihla rekordnou sankciou v objeme 4,34 mld. eur pre zneužitie dominantného postavenia jej operačného systému Android.

V roku 2017 komisia Google pokutovala sumou 2,42 mld. eur pre porušenie pravidiel hospodárskej súťaže v rámci prevádzkovania jej služby porovnávania cien pri internetovom predaji.

Viac k témam: EK Európska komisia, Google, pokuta
Zdroj: Webnoviny.sk - Google zaplatí pokutu 1,5 miliardy eur, je už treťou od Európskej komisie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.