Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Foto: Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre predstavila nový Land Rover Defender

 Webnoviny  10. september 2019  197  
Foto: Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre predstavila nový Land Rover Defender

10.9.2019 (Webnoviny.sk) - Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre predstavila v utorok nový Land Rover Defender.

„Nový Defender bude k dispozícii na 128 globálnych trhoch a spĺňa alebo prekračuje najprísnejšie požiadavky na emisie a bezpečnosť na svete," uviedol pri predstavení modelu obchodný riaditeľ automobilky Felix Bräutigam.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Jaguar predstavil nový Land Rover Defender (fotografie)

Nový Defender 110 s pohonom 4x4 bude nasledovať model Defender 90 s krátkym rázvorom kolies a v roku 2020 sa k sérii pripojí niekoľko praktických úžitkových modelov.

Pri uvedení na trh obsahuje benzínová zostava štvorvalec a výkonný šesťvalec. Alternatívne si môžu zákazníci vybrať z dvoch štvorvalcových dieselových motorov. Pohonná jednotka Plug-in Hybrid Electric Vehicle na čisto elektrickom pohone doplní produkciu budúci rok.

Jaguar Land Rover


... otvoril svoj závod v Nitre v októbri 2018. Investícia dosiahla 1,4 mld. eur. Aktuálne pracuje v automobilke už takmer 2 600 zamestnancov.

V roku 2018 predal Jaguar Land Rover v 128 krajinách sveta takmer 600 tis. vozidiel. Výrobu sústreďuje v Spojenom kráľovstve a v ďalších závodoch v Číne, Brazílii, Indii, Rakúsku a na Slovensku.



Viac k témam: Land Rover Defender
Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre predstavila nový Land Rover Defender © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.