Utorok, 16. apríl 2024
Mimoriadne správy

Finančná správa zverejnila informačný materiál, týka sa postupov pri daňových kontrolách právnických osôb

 Webnoviny   6. október 2021  185  
Finančná správa zverejnila informačný materiál, týka sa postupov pri daňových kontrolách právnických osôb

6.10.2021 (Webnoviny.sk) - Finančná správa zverejnila na svojom portáli informačný materiál o postupe pri daňových kontrolách právnických osôb. Ako v tlačovej správe informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská, daňovníci sa v materiáli oboznámia s tým, aké doklady sa od nich môžu pri daňovej kontrole dane z príjmov právnickej osoby vyžadovať a čo môžu očakávať od daňového úradu.

„Daňová kontrola nemá vždy len represívny charakter, v mnohých prípadoch predstavuje pre daňové subjekty aj možnosť overenia a potvrdenia správnosti údajov uvádzaných v daňovom priznaní a teda povinnosti voči štátnemu rozpočtu," tvrdí finančná správa.

Zverejnený materiál obsahuje základné informácie súvisiace s výkonom kontroly dane z príjmov právnickej osoby, hovorí o potrebných druhoch dokladov, dokumentov a informáciách dôležitých pre vykonanie kontroly.

Finančná správa v ňom zverejnila aj zostavy potrebné na vykonanie daňovej kontroly s možnosťou ich predloženia v elektronickej podobe. Okrem toho sú v dokumente uvedené aj oblasti, na ktoré sa môže daňová kontrola zamerať.

Viac k témam: Daňovníci
Zdroj: Webnoviny.sk - Finančná správa zverejnila informačný materiál, týka sa postupov pri daňových kontrolách právnických osôb © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.