Štvrtok, 2. máj 2024
Mimoriadne správy

Európska rada pre inovácie dostane ďalších 150 miliónov eur na projekty proti koronavírusu

 Webnoviny  30. apríl 2020  291  
Európska rada pre inovácie dostane ďalších 150 miliónov eur na projekty proti koronavírusu

30.4.2020 (Webnoviny.sk) - Európska komisia (EK) vo štvrtok schválila ďalších 150 miliónov eur pre schému Accelerator Pilot Európskej rady pre inovácie (EIC) v snahe podporiť inovácie v boji s koronakrízou. Peniaze by mali financovať najlepšie startupy a malé a stredné podniky, ktoré sa prihlásili v marci.

Pečate dokonalosti


Žiadosti vysokej kvality súvisiace s koronavírusom, ktoré nemožno financovať zo spomínaných 150 miliónov, bude EK oceňovať špeciálnymi Pečaťami dokonalosti. Spoločnosti, ktoré EIC podporí, oznámia koncom mája.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


"S EIC chceme byť flexibilní, prispôsobiví a rýchli, rovnako ako podnikatelia, ktorým slúžime a ktorých podporujeme," vyjadrila sa eurokomisárka pre inovácie, výskum, kultúru, vzdelávanie a mládež Mariya Gabriel.

Ako vysvetlila, spomínaných 150 miliónov je určených konkrétne pre inovácie relevantné pre boj s koronavírusom. Daná suma doplní 164 miliónov, ktoré oznámili 25. marca a použijú ich na podporu rôznych prelomových inovácií.

Rekordný počet žiadostí


V marci poslalo žiadosť do EIC Accelerator Pilot rekordných takmer 4 000 startupov a malých a stredných podnikov. Viac ako tisíc z nich malo inovácie relevantné pre pandémiu nového koronavírusu.

Subjekty s najlepšie hodnotenými žiadosťami absolvujú od 11. do 20. mája živé pohovory, počas ktorých experti v konkrétnych odboroch súvisiacich s koronavírusom pomôžu vybrať najlepšie návrhy.

Informácie pochádzajú z webstránky Európskej komisie.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, inovácie, Startup
Zdroj: Webnoviny.sk - Európska rada pre inovácie dostane ďalších 150 miliónov eur na projekty proti koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.