Piatok, 17. máj 2024
Zamračené  10 °C
Mimoriadne správy

Európska komisia uvoľní pre Ukrajinu stovky miliónov eur, krajina splnila záväzky voči Bruselu

 Webnoviny  30. november 2018  278  
Európska komisia uvoľní pre Ukrajinu stovky miliónov eur, krajina splnila záväzky voči Bruselu

BRUSEL 30. novembra (WebNoviny.sk) - Európska komisia (EK) schválila uvoľnenie prvých 500 mil. eur pre Ukrajinu v rámci nového programu makro-finančnej pomoci (MFA).

Financie v rámci MFA sú k dispozícii vo forme dlhodobých úverov s nízkymi úrokmi a sú podmienené implementáciou konkrétnych opatrení.

Ukrajina splnila záväzky dohodnuté s Európskou úniou, uviedla v piatok EK. Patria k ním dôležité opatrenia na zintenzívnenie boja proti korupcii, zlepšenie transparentnosti obchodných registrov, zvýšenie predvídateľnosti daňového prostredia a zlepšenie riadenia štátnych firiem.

"Ukrajina splnila záväzky dohodnuté s EÚ. Je to dôležitý a povzbudzujúci signál, že Ukrajina pokračuje v realizácii reforiem napriek terajšiemu bezpečnostnému prostrediu a nadchádzajúcemu volebnému cyklu," uviedol eurokomisár pre hospodárske a finančné záležitosti, dane a clá Pierre Moscovici.

V rámci nového programu makro-finančnej pomoci, ktorý Európsky parlament a Rada EÚ schválili v júli 2018, sú pre Ukrajinu k dispozícii financie do sumy 1 mld. eur.

Viac k témam: EK Európska komisia
Zdroj: Webnoviny.sk - Európska komisia uvoľní pre Ukrajinu stovky miliónov eur, krajina splnila záväzky voči Bruselu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.