Sobota, 4. máj 2024
Väčšinou jasno  13,4 °C
Mimoriadne správy

Británia zaplatí podľa ministra Raaba záväzky voči Bruselu len v prípade, ak sa dosiahne dohoda

 Webnoviny  13. september 2018  304  
Británia zaplatí podľa ministra Raaba záväzky voči Bruselu len v prípade, ak sa dosiahne dohoda

LONDÝN 13. septembra (WebNoviny.sk) - Veľká Británia upozorňuje Európsku úniu, že svoje záväzky v už dohodnutej sume 39 mld. libier (GBP) po vystúpení z bloku uhradí v celej výške iba v prípade uzavretia dohody o vzťahoch po brexite.

Britský minister pre brexit Dominic Raab pre BBC vo štvrtok povedal, že Británia zaplatí "významne, podstatne" menej, ak sa nijaká dohoda nedosiahne. Konštatoval, že Británia bude uznávať svoje "striktné právne záväzky" voči EÚ, ale neuhradí celú túto sumu.

Odporúčame:
Britský minister obchodu odmieta tvrdenia Hammonda a nemá obavy z brexitu bez dohody

Minister ďalej uviedol, že "to nie je hrozba a nie je to ultimátum, je to konštatovanie faktu". Medzi Bruselom a Londýnom prebiehajú tvrdé rokovania o budúcich vzťahoch po odchode Británie z EÚ. Minister Raab povedal, že je naďalej presvedčený, že dohoda sa dosiahne.

(1 EUR = 0,89028 GBP)

Viac k témam: brexit, Dominic Raab, Európska únia
Zdroj: Webnoviny.sk - Británia zaplatí podľa ministra Raaba záväzky voči Bruselu len v prípade, ak sa dosiahne dohoda © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.