Piatok, 3. máj 2024
Polojasno  12,3 °C
Mimoriadne správy

Británia uvalila ďalšie sankcie na Lukašenkov režim pre jeho podporu ruskej agresie na Ukrajine

 Webnoviny   8. jún 2023  182  
Británia uvalila ďalšie sankcie na Lukašenkov režim pre jeho podporu ruskej agresie na Ukrajine

8.6.2023 (SITA.sk) - Veľká Británia ohlásila rozšírenie sankcií proti Bielorusku pre jeho podporu Ruska. Uviedol to web Ukrajinská pravda, ktorý cituje britské ministerstvo zahraničných vecí.

„Tento nový balík zväčšuje ekonomický tlak na Lukašenka a jeho režim, ktorý aktívne podporuje ruské vojnové úsilie a ignoruje územnú integritu Ukrajiny," uviedol britský minister zahraničných vecí James Cleverly.

Spojené kráľovstvo zakázalo dovoz zlata, cementu, stavebného dreva a pryže z Bieloruska. Londýn zároveň zakázal dodávky tovarov dvojakého použitia a priemyselných zariadení do Bieloruska.

Britské sankcie sa uplatnia aj proti viac ako 100 fyzickým osobám a organizáciám, ktoré podporujú represie v Bielorusku.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Bielorusku
Zdroj: SITA.sk - Británia uvalila ďalšie sankcie na Lukašenkov režim pre jeho podporu ruskej agresie na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.