Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  17,6 °C
Mimoriadne správy

Bratislavské letisko už štvrtý mesiac po sebe prepravilo rekordný počet cestujúcich

 Webnoviny  13. október 2018  248  
Bratislavské letisko už štvrtý mesiac po sebe prepravilo rekordný počet cestujúcich

BRATISLAVA 13. októbra (WebNoviny.sk) - Letisko M. R. Štefánika v Bratislave vybavilo v septembri celkovo 251 272 cestujúcich, čo je v porovnaní s rovnakým mesiacom vlani viac o 14 %.

Ako letisková spoločnosť v piatok informovala, ide o najvyšší počet pasažierov v deviatom mesiaci v celej jej histórii za posledných 67 rokov. Minulý rok v septembri letisko vybavilo 220 tisíc pasažierov.

Rekord už štvrtý mesiac po sebe


Za deväť mesiacov tohto roka prešlo jeho bránami spolu 1 843 985 cestujúcich a ich počet medziročne vzrástol o 18 %. Počet pasažierov v tomto roku by mal podľa očakávania letiska presiahnuť dva milióny.

"V júni, v júli aj v septembri tohto roka sme vybavili najvyšší mesačný počet cestujúcich od vzniku letiska v roku 1951. Historické rekordy zaznamenávame už štvrtý mesiac po sebe," povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Jozef Pojedinec.

Najviac cestujúcich prepravil Ryanair


"Počas deviatich mesiacov roka cestovalo letecky z Bratislavy najviac cestujúcich do Londýna (letiská Stansted a Luton), do tureckej Antalaye, írskeho Dublinu a spiatočne," dodal Pojedinec.

Najviac cestujúcich za trištvrte roka prepravila z Bratislavy a späť írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair, nasledujú dopravcovia Travel Service a Wizz Air. Bratislavské letisko v septembri zároveň vybavilo spolu 3 269 letov, čo znamená nárast o 15 % oproti tomu istému mesiacu v minulom roku.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s., je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy a výstavby SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.

Viac k témam: letecká doprava, Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk - Bratislavské letisko už štvrtý mesiac po sebe prepravilo rekordný počet cestujúcich © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.