Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Banská Bystrica by mala mať severný obchvat, kraj plánuje využiť eurofondy

 Webnoviny  10. január 2019  302  
Banská Bystrica by mala mať severný obchvat, kraj plánuje využiť eurofondy

BANSKÁ BYSTRICA 10. januára (WebNoviny.sk) – Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje dobudovanie vnútorného severného obchvatu mesta Banská Bystrica pri mestskej časti Kostiviarska. Ako uvádza krajská samospráva na sociálnej sieti, finišuje s projektovou prípravou mnohých úsekov, pri ktorých sa bude uchádzať o financovanie z eurofondov.

Je nesmierne dôležité, aby sme nevyužité prostriedky z regionálneho programu IROP dokázali v čo najväčšej miere využiť. Kraj sa v minulom volebnom období o tieto zdroje vôbec neuchádzal a ani nepripravoval projekty na ich čerpanie. Tento dlh voči občanom sa teraz snažíme dobehnúť,“ povedal predseda BBSK Ján Lunter.

Jedným z dôležitých projektov je dobudovanie cesty tretej triedy III/2419 v Banskej Bystrici, čím sa majú prepojiť cesty prvej triedy smerujúce na Donovaly a Brezno a efektívne tak dokončiť vnútorný severný obchvat Banskej Bystrice. „S týmto projektom sa kraj bude už čoskoro uchádzať o jeho financovanie z eurofondov. Pevne veríme, že budeme úspešní, pretože tým výrazne pomôžeme zlepšeniu dopravnej situácie v meste Banská Bystrica, ktorá nie je ideálna,“ konštatoval predseda. V projekte by malo byť celkovo preinvestovaných 3,5 až štyri milióny eur a s jeho realizáciou by mal BBSK začať najneskôr na jar 2020.

Viac k témam: BBSK Banskobystrický samosprávny kraj, eurofondy, obchvat
Zdroj: Webnoviny.sk - Banská Bystrica by mala mať severný obchvat, kraj plánuje využiť eurofondy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.