Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Balík pomoci americkej ekonomike by mal byť vo výške 1,8 bilióna dolárov, navrhuje vraj Trump

 Webnoviny   9. október 2020  207  
Balík pomoci americkej ekonomike by mal byť vo výške 1,8 bilióna dolárov, navrhuje vraj Trump

9.10.2020 (Webnoviny.sk) - Biely dom navrhne zástupcom demokratov, aby nový balík pomoci ekonomike USA postihnutej pandémiou bol v sume 1,8 bilióna dolárov. Povedal to v piatok zdroj televíznej stanice CNBC.

Išlo by o zväčšenie navrhovaného objemu stimulov, keďže doteraz administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa navrhovala, aby balík pomoci bol v sume 1,6 bilióna dolárov.

Demokrati v Snemovni reprezentantov tento mesiac schválili návrh zákona o balíku stimulov v objeme 2,2 bilióna dolárov, pričom obom stranám sa nedarí dospieť ku konsenzu, konštatuje portál cnbc.com.

Predpokladá sa, že aj keby Biely dom a demokrati dokázali dosiahnuť dohodu o tom, koľko peňazí sa má napumpovať do zdravotníckeho systému a ekonomiky, musia navrhnúť taký zákon, ktorý prejde Senátom ovládaným republikánmi.

Líder senátnej väčšiny Mitch McConnell v piatok uviedol, že ďalší balík stimulov je "v najbližších troch týždňoch nepravdepodobný".

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk - Balík pomoci americkej ekonomike by mal byť vo výške 1,8 bilióna dolárov, navrhuje vraj Trump © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.