Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Asociácia nemocníc žiada financie na Dankove rekreačné poukazy a hrozí vypovedaním zmlúv s VšZP

 Webnoviny  14. marec 2019  284  
Asociácia nemocníc žiada financie na Dankove rekreačné poukazy a hrozí vypovedaním zmlúv s VšZP

BRATISLAVA 14. marca (WebNoviny.sk) - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) sa v stredu nedohodla so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) na navýšení finančných zdrojov pre nemocnice.

Nemocnice združené v asociácii potrebujú navýšenie na pokrytie dopadu sociálneho balíčka od 1. mája 2019 a pokrytie nárokov v prípade príspevkov na rekreáciu zamestnancom v roku 2019. Ako ďalej informovala ANS vo vyhlásení, VšZP na rokovaní deklarovala, že nedisponuje finančnými prostriedkami na uvedené navýšenie.

"V prípade, že nedôjde ku dohode o navýšení do konca apríla 2019, ANS odporučí svojim členom vypovedať zmluvy so VšZP," informovala asociácia. Dodala, že v tejto súvislosti požiadala ministerstvo zdravotníctva o zabezpečenie dofinancovania rezortu zdravotníctva na rok 2019 na pokrytie zákonných nárokov zo zdrojov verejného zdravotného poistenia, aby sa zabránilo ohrozeniu sociálneho zmieru v zdravotníctve.

ANS je dobrovoľným, zamestnávateľským, záujmovým, nepolitickým a nezávislým združením združujúcim 75 malých a stredných nemocníc a iných zdravotníckych zariadení. Zdravotnícke zariadenia združené v ANS zamestnávajú cca 26 000 zamestnancov.

Agentúra SITA požiada o reakciu ministerstvo zdravotníctva.

Viac k témam: ANS Asociácia nemocníc Slovenska, príspevok na rekreáciu, rekreačné poukazy, SNS Slovenská národná strana, VšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa
Zdroj: Webnoviny.sk - Asociácia nemocníc žiada financie na Dankove rekreačné poukazy a hrozí vypovedaním zmlúv s VšZP © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.