Štvrtok, 2. máj 2024
Zamračené  13,4 °C
Mimoriadne správy

Žalobe za zlú kvalitu ovzdušia čelia aj kľúčové krajiny Európskej únie, nerešpektujú limity

 Webnoviny  17. máj 2018  354  
Žalobe za zlú kvalitu ovzdušia čelia aj kľúčové krajiny Európskej únie, nerešpektujú limity

BRUSEL 17. mája (WebNoviny.sk) - Európska únia vo štvrtok zažalovala šesť svojich členských krajín za zlú kvalitu ovzdušia. Medzi krajinami, na ktoré podala Európska komisia (EK) žalobu na Súdnom dvore Európskej únie v Luxemburgu, sú dve kľúčové krajiny EÚ, Nemecko a Francúzsko, ako aj Veľká Británia, ktorá z Únie odchádza.

Odporúčame:
Európska únia bojuje proti zavádzaniu spotrebiteľa, zjednotí testy dvojakej kvality potravín

Zoznam dopĺňajú ešte Maďarsko, Taliansko a Rumunsko. Všetkých týchto šesť krajín podľa Komisie "nerešpektuje limity kvality ovzdušia a neprijalo načas potrebné opatrenia".

"Je poľutovaniahodné, že niektoré aj z tých najbohatších európskych krajín zvysoka kašlú na ochranu zdravia svojich obyvateľov," komentoval vo štvrtok rozhodnutie EK Bas Eickourt z poslaneckej skupiny Zelení - Európska slobodná aliancia v Európskom parlamente.

Viac k témam: ESD Európsky súdny dvor, Európska komisia (EK), Európska únia, Európsky parlament, Francúzsko, Nemecko, ovzdušie, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk - Žalobe za zlú kvalitu ovzdušia čelia aj kľúčové krajiny Európskej únie, nerešpektujú limity © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.