Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Český prezident Zeman oznámil presun konzulátu z Tel Avivu do Jeruzalema, je naplánovaný na máj

 Webnoviny  25. apríl 2018  344  
Český prezident Zeman oznámil presun konzulátu z Tel Avivu do Jeruzalema, je naplánovaný na máj

PRAHA 25. apríla (WebNoviny.sk) - Presun českého honorárneho konzulátu z Tel Avivu do Jeruzalema je naplánovaný už na máj.

V stredu to povedal český prezident Miloš Zeman. Vyjadril sa tak počas prijatia izraelských predstaviteľov pri príležitosti 70. výročia vzniku Izraela.

Odporúčame:
Natalie Portman si odmietla prísť prevziať židovskú Nobelovku

"Práve pred štyrmi rokmi som prvýkrát navrhol presunutie ambasády. Ako vidíte, čas se naplnil. Len tak mimochodom, odmietam tvrdenie, že kopírujeme kroky Spojených štátov. To USA kopírujú kroky moje,“ dodal Zeman. Svoju reč zakončil slovami zo židovskej modlitby, ktorá sa prednáša okrem iného počas sviatku Jom Kipur: "Budúci rok v Jeruzaleme.“

Proti uskutočneniu osláv vzniku Izraela na Pražskom hrade protestovala podvečer na Hradčanskom námestí zhruba tridsiatka ľudí s palestínskymi vlajkami a transparentom vyzývajúcim k ukončeniu zabíjania v Palestíne a k skončeniu okupácie palestínskeho územia, informuje český portál iDnes.cz.

Viac k témam: Česká republika, Izrael, Jeruzalem, Miloš Zeman
Zdroj: Webnoviny.sk - Český prezident Zeman oznámil presun konzulátu z Tel Avivu do Jeruzalema, je naplánovaný na máj © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.