Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Federica Mogheriniová skritizovala Rusko, Irán a Turecko za eskaláciu vojenskej aktivity v Sýrii

 Webnoviny  25. apríl 2018  339  
Federica Mogheriniová skritizovala Rusko, Irán a Turecko za eskaláciu vojenskej aktivity v Sýrii

BRUSEL 25. apríla (WebNoviny.sk) - Šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová vyzvala Rusko, Irán a Turecko, aby prispeli k zastaveniu bojov v Sýrii.

Novinárom v stredu povedala, že tieto tri krajiny majú "špeciálnu zodpovednosť" za zabezpečenie podmienok pre dočasné prímerie a tiež za privedenie prezidenta Bašára al-Asada k rokovaciemu stolu. "Vidíme eskaláciu vojenskej aktivity, čo je protikladom toho, čo prisľúbili urobiť," dodala.

Odporúčame:
Premiérka Mayová obhajuje útok na sýrske vojenské ciele, bol vraj správny morálne aj právne

V Bruseli usporiadali konferenciu donorov, na ktorej sa zúčastnia zástupcovia približne 80 krajín, organizácií a partnerov podporujúcich Sýriu. Organizátori dúfajú, že stretnutie poskytne impulz pre mierové kroky pod záštitou Organizácie Spojených národov (OSN) a tiež miliardy dolárov na humanitárnu pomoc.

Viac k témam: Bašár Asad, Federica Mogheriniová, Irán, OSN Organizácia spojených národov, Rusko, Sýria, Turecko
Zdroj: Webnoviny.sk - Federica Mogheriniová skritizovala Rusko, Irán a Turecko za eskaláciu vojenskej aktivity v Sýrii © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.