Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

SPD má novú šéfku, Nahlesová sa stala prvou ženskou líderkou sociálnych demokratov

 Webnoviny  22. apríl 2018  255  
SPD má novú šéfku, Nahlesová sa stala prvou ženskou líderkou sociálnych demokratov
BERLÍN 22. apríla (WebNoviny.sk) — Novou predsedníčkou stredo-ľavej Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) sa v nedeľu stala Andrea Nahlesová. Delegáti na mimoriadnom zjazde strany v meste Wiesbaden zvolili doterajšiu šéfku svojho poslaneckého klubu v Spolkovom sneme dvoma tretinami hlasov. Štyridsaťsedemročná Nahlesová sa tak stala prvou líderkou strany v jej takmer 155-ročnej histórii.

Odporúčame:
Nemecko žiada vyšetrenie úmrtia ruského novinára Borodina, ktorý zomrel po páde z balkóna

Sociálni demokrati dosiahli v septembrových voľbách svoj najhorší výsledok od druhej svetovej vojny. Pôvodne plánovali odísť do opozície, nakoniec sa však rozhodli pre pokračovanie takzvanej veľkej koalície s kresťanskými demokratmi kancelárky Angely Merkelovej.

Viac k témam: Andrea Nahles, Nemecko, SPD Sociálnodemokratická strana Nemecka
Zdroj: Webnoviny.sk - SPD má novú šéfku, Nahlesová sa stala prvou ženskou líderkou sociálnych demokratov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.