Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Polícia indentifikovala údajného strojcu balíkových bômb z Texasu, motív činu zostáva nejasný

 Webnoviny  22. marec 2018  277  
Polícia indentifikovala údajného strojcu balíkových bômb z Texasu, motív činu zostáva nejasný

AUSTIN 22. marca (WebNoviny.sk) - Polícia identifikovala muža podozrivého v súvislosti s výbuchmi balíkových bômb v americkom štáte Texas ako 23-ročného Marka Anthonyho Conditta. Conditt zahynul v stredu po tom, čo odpálil v aute jednu z vlastných náloží, keď sa k nemu približovali špeciálne jednotky SWAT.

Niekoľko hodín predtým nahral na svoj mobilný telefón 25-minútové video. To naznačuje, že vedel o tom, že ho čoskoro dolapia. Conditt vo videu rozpráva o náložiach, ktoré zostrojil, čo podľa polície môže predstavovať priznanie. Motív jeho činu však ostáva nejasný. Polícia nahrávku nezverejnila.

Odporúčame:
Muž útočil v dome pastora, počas domácej bohoslužby pobodal niekoľkých ľudí

Conditta sa podarilo vystopovať na severnom predmestí Austinu za pomoci kamerových záznamov, signálu z mobilného telefónu a výpovedí svedkov. Balíky odovzdával v prestrojení, ktorého súčasťou boli blond parochňa a rukavice. Séria piatich útokov sa začala začiatkom marca a zahynuli pri nich dvaja ľudia a ďalší piati utrpeli zranenia.

Viac k témam: polícia, Texas, USA, výbuch bomby
Zdroj: Webnoviny.sk - Polícia indentifikovala údajného strojcu balíkových bômb z Texasu, motív činu zostáva nejasný © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.